Over mijzelf

  • Home
  • Algemene informatie
  • Over mijzelf

Sinds 1999 werk ik met veel plezier als huisarts. De eerste jaren in Eindhoven in een groot gezondheidscentrum. Vanwege het werk van mijn man (cardioloog) zijn wij in 2006 verhuisd naar Dordrecht. Na twee kortere waarnemingen werk ik al weer sinds 2010 als vaste waarnemer in een stadspraktijk in de binnenstad van Dordrecht. Tevens ben ik geruime tijd medisch manager geweest van de huisartsenpost in Dordrecht. Na deze enerverende en veelzijdige baan als manager heb ik van 2015-2018 de NHG-kaderopleiding Supervisie & Coaching gevolgd. Als NHG-kaderarts supervisie/coaching ben ik lid van de expertgroep "Coaches voor Medici" en aangesloten bij de beroepsvereniging "LVSC" (beroepsvereniging voor professioneel begeleiders). Momenteel werk ik onder andere in Rotterdam als supervisor aan het huisartseninstituut en als intervisie-docent voor Breederode Hogeschool. Tevens ben ik plv. lid-beroepsgenoot Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Als trainer/docent werk ik veel voor Leerpunt Koel in Zwijndrecht, rondom verbeteren communicatievaardigheden. Voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis ben ik werkzaam als coach voor A(N)IOS.
De afwisseling tussen verschillende werkzaamheden hebben ervoor gezorgd, dat ik met veel enthousiasme en energie anderen tot dienst kan zijn. Het werk als supervisor/(team)coach is voor mij een waardevolle aanvulling. Door de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, zowel binnen de eerstelijns gezondheidszorg als ook de overlap met de tweede lijn, en mijn grote mate van inlevingsvermogen, denk ik dat ik als begeleidingskundige veel te bieden heb. 

"Wat je pad kruist kun je niet beïnvloeden. Het kan wel jou beïnvloeden in je dagelijks leven." Die ene casus, samenwerking met een collega, een gemiste diagnose, op zoek naar plezier in je werk. Door hierbij stil te staan en er de ruimte aan te geven kun je zelf bepalen hoe je ermee omgaat. Door te ontdekken welke persoonlijke factoren meespelen en alternatieven te vinden om daarin een juiste keuze te maken. Als begeleidingskundige vind ik het belangrijk om samen op zoek te gaan naar kernwaarden en overtuigingen die belangrijk voor je zijn. Daar waar het schuurt, raakt het een gevoelige snaar. Belangrijke waarden voor mijzelf zijn vertrouwen, het bieden van veiligheid, openheid en autonomie. Ik probeer daarmee op een oordeelsvrije manier te onderzoeken en een spiegel voor te houden. De keuze tot verandering hoop ik daarmee in te zetten.

"Wat je pad kruist kun je niet beïnvloeden. Het kan wel jou beïnvloeden in je dagelijks leven." Een uitspraak die door mijn diagnose borstkanker in 2021 een extra betekenis heeft gekregen. De huisarts die zelf ook ziek wordt, de impact die het heeft gehad, het traject naar herstel, en zoektocht naar zingeving. Het nog dichter bij mezelf komen, waarden als autonomie en zelfvertrouwen hebben een diepere laag gekregen. Mijn verschillende subpersonen gezien vanuit Voice Dialogue (waar ik graag mee werk als begeleidingskundige), mijn IKKEN zijn gehergroepeerd. Voor mijn eigen subpersonen speel ik graag piano, en misschien ook wel voor de mensen die mijn pad nog kruisen, voor jou en vele anderen. 

Share our website